Till Bättre affärers startsida
Välj din ort
Sundsvall
Härnösand
Timrå
Ånge
Umeå
Jämtland
Härjedalen
Start NyheterExperternaKrönikorNyhetsbrevTidningenKontakt

Håller rören rena


Carina och Nicke Jonasson driver Recond Concept. – Vi säljer teknik, kemikalier och know how. Nu tecknar vi samarbetsavtal med Preem och Ragnsells, säger Nicke Jonasson.
Foto: Oscar Eriksson

Det är som med våra blodkärl: avlagringar skapar problem. Familjeägda Recond Concept rengör process- och energianläggningar över hela världen. Nu har Ångeföretaget flyttat in i före detta postterminalen.

Den 10 februari var det högtidlig invigning av de nya lokalerna, som stått tomma sedan Posten flyttade ut för fem år sedan. Recond Concept hyr 130 kvadratmeter i den del av jättebyggnaden som tidigare var verkstad.  

– Nu har vi jättebra förutsättningar för i- och urlastning. Det gör att vi kan ta in delar och rengöra den här på plats, säger Carina Jonasson, som äger företaget tillsammans med sin man Nicke Jonasson. 

Recond Concepts huvudsakliga affärsidé är dock att åka ut till kunder och rengöra deras kyl- och värmeanläggningar från beläggningar. Därigenom blir processen effektivare så att energiförbrukningen och miljöbelastningen minskar.

 

Reser runt hela världen

Kunderna finns inom bland annat energisektorn och fastighetsbranschen.

– Vi använder våra egna maskiner och gröna kemikalier. Därmed slipper man den tidskrävande och dyra nedmonteringen av systemen, säger Nicke Jonasson. 

Idén fick han när han jobbat på Fortum. 2009 fick han chansen att ta med sin innovation och starta eget tillsammans med hustrun. I dag åker han och ett antal inhyrda konsulter runt över hela världen och utför reningen.

Sedan 2012 äger paret också dotterbolaget Descale. Företaget tillverkar en mindre variant av maskiner för rening, som kunden själv sköter. Recond Concept har nyligen avslutat inkubatorn Bizmakers så kallade acceleratorprogram och har flera nya satsningar på gång.

– I samarbete med Preem har vi tagit fram en mobil anläggning för rengöring av industrikomponenter. I stället för att rengöra delarna manuellt lägger man bara ner dem i våra reningsbad, säger Nicke Jonasson. 

Olof Axelsson

Publicerad: 22 mars 2017 Kl.11:31

Dela denna sida på Facebook. Dela denna sida på Twitter.

Copyright © 2017
MediaInvest, Terminalvägen 12, 861 36 Timrå, 060-57 21 50
Journalisthuset, Thulegatan 6, 852 34 Sundsvall, 060-15 27 20
Umeåguiden, Hovrättsgatan 7, 903 25 Umeå, 090-10 00 88
En produktion av WEB is IT | Webbhotell | Hemsidor | Domäner