Till Bättre affärers startsida
Välj din ort
Sundsvall
Härnösand
Timrå
Ånge
Umeå
Jämtland
Härjedalen
Start NyheterExperternaKrönikorNyhetsbrevTidningenKontakt

Nätverksälskaren som vill få regionen att växa


Lizze-Lott Bergman jobbar och lever i nätverk. Det är i gemenskapen det händer menar hon.
Foto: Kerstin Stickler

I nätverken hittar hon både tryggheten och framtiden. Lizze-Lott Bergman är kontorschefen som tror att gemenskap är nyckel till framgång.

Namn: Lizze-Lott Bergman

Ålder: 40

Familj: Daniel Bergman, dottern Emira, 8 och bonusbarnen Nova, 13 och Viggo, 11. Kaninen Tina.

Bor: I Sidsjö-Böle.

Gör: Kontorschef på Deloitte i Sundsvall.

Bästa Nätverkstipset: Var dig själv, bidra i den grad du kan och känner att det är värt det. Det är tillsammans man gör det.

Dold talang: Jag är strukturfascist. Mina lådor är lika organiserade som i Ikea-katalogen.

 

Jag har alltid gillat tanken med det italienska torget, när människor ifrån olika arenor sammanstrålar, pratar, umgås och byter erfarenheter. Att nätverka och binda ihop mina olika arenor är ett sätt att leva. När jag var yngre höll jag på med många sporter. Idag samlar jag på kontakter och människor överallt. Målet för mitt nätverkande är att jag vill bygga en stark region där vi bor. Jag vill att Sundsvall ska vara en plats för framtiden där vi och våra barn kan leva och bo, utmanas och utvecklas. Det handlar om att bygga något större, tillsammans.

Som kontorschef på Deloitte, ett av de största ekonomiska revisionsföretagen i landet, får jag både delta i och skapa nya nätverk. Vi för samman människor som vi tror kan hjälpa varandra att växa och utvecklas. För mig handlar inte nätverkande om att få, det handlar om att ge. Givers gain är ett fint uttryck. Den som ger kommer någon gång att få tillbaka, på något sätt, kanske från ett annat håll.

Min kärlek till nätverkande har bidragit till Deloittes tillväxt i stan, och min karriär har gynnats av att jag har haft ett brett kontaktnät. För mig personligen står nätverkande för trygghet. När jag umgås med människor på många olika arenor får jag en bred grund att stå på – vilket gör att jag inte blir så sårbar om någon arena skulle svikta. Nätverken ger mig också energi. När jag fyllde 40 i somras bjöd jag nästan alla vänner på Facebook. Det slutade med att jag hade 110 vuxna och 20 barn på festen – både närmaste vännerna och affärsbekanta. Där skapade jag mitt eget italienska torg, det var en underbar dag.

Mia Berg

Publicerad: 3 oktober 2016 Kl.11:00

Dela denna sida på Facebook. Dela denna sida på Twitter.

Copyright © 2017
MediaInvest, Terminalvägen 12, 861 36 Timrå, 060-57 21 50
Journalisthuset, Thulegatan 6, 852 34 Sundsvall, 060-15 27 20
Umeåguiden, Hovrättsgatan 7, 903 25 Umeå, 090-10 00 88
En produktion av WEB is IT | Webbhotell | Hemsidor | Domäner