Till Bättre affärers startsida
Välj din ort
Sundsvall
Härnösand
Timrå
Ånge
Umeå
Jämtland
Härjedalen
Start NyheterExperternaKrönikorNyhetsbrevTidningenKontakt

Så fixar de kompetens till Örnsköldsvik


Det krävs ett stort mått av kreativitet och flexibilitet för att trivas här. Förutsägbarhet är inte det som präglar oss, konstaterar Maria Edblad-Jonsson, ekonomi- och HR-chef på snabbväxaren Clavister. Henrik Olsén är supportchef.
Foto: Olof Axelsson

Välj engelska som företagsspråk. Titta utanför Europa. Och lås er inte vid formella meriter. Det är tre av tipsen från brandväggsutvecklaren Clavister som lockar IT-stjärnor från hela världen till Örnsköldsvik.

Brist på kompetens hamnar högt på listan när företagen i Västernorrland uppger vad som hindrar tillväxt.

Men det finns också exempel på motsatsen. Bättre Affärer besökte Clavister i Örnsköldsvik som de senaste åren byggt upp en drygt 60 personer stor utvecklingsavdelning med ingenjörer från hela världen. Bara i år har drygt 20 utvecklare anställts och teamet bstår av omkring 25 olika nationaliteter.

– Behovet av nätsäkerhet bli hela tiden större, inte minst eftersom allt fler saker blir uppkopplade mot Internet. Vi utvecklar nya lösningar efter kundernas önskemål, samtidigt som de äldre systemen måste underhållas. Därför behöver vi växa, säger ekonomichef Maria Edblad-Jansson, som även är ansvarig för HR.

 

Passion för ämnet

En viktig förklaring till dragningskraften är förstås själva arbetsuppgifterna. De som söker sig till Clavister har en stark passion för nätverkssäkerhet, och då finns inte så många alternativa arbetsgivare i världen, enligt Maria Edblad-Jonsson.

– Och eftersom vi är jämförelsevis små får utvecklarna jobba på hög teknisk nivå och påverka själva hjärtat av företaget, säger hon.

Men det handlar också om en medveten rekryteringsstrategi. Bland annat har man sedan länge engelska som företagsspråk.

– Det behövs för att möjliggöra för kompetens från utlandet, men även för att kunna anställa nya svenskar som inte lärt sig språket ännu, säger supportchef Henrik Olsén som också är involverad i rekryteringen.

Att använda engelska är inte ett så stort steg som man kan tro. Det kräver en del initialt, men alla kommer fort in i det, berättar han.

 

Rekryterar själva

Clavister har också valt att inte låta de formella meriterna styra. I stället får de sökande göra ett tekniskt test som utvärderas noga.

– Vi vill ge folk en chans, inte gallra bort bara utifrån vad det står på cv:n. De flesta har ingenjörsexamen men vi har flera självärda som gör mycket bra ifrån sig, säger Henrik Olsén.

Nyligen anställdes två ingenjörer från Indien, anställningsintervjuerna gjorde Maria Edblad-Jansson via telefon.

För även om rekryteringsarbetet tar mycket tid har det varit effektivare och mer prisvärt än att anlita rekryteringsbolag för att hitta specialistkompetenserna.

– Vi har inte fått det utfall som vi önskat. Jag jobbar nära avdelningscheferna, det är de som har den tekniska kunskapen och vet behoven, säger Maria Edblad-Jansson.

I jakten på rätt kompetens använder man den egna personalens nätverk, sociala medier som Linkedin och samarbetar med arbetsförmedlingen. Inte minst den så kallade Eures-gruppen, där arbetsförmedlingar i EU samverkar.

– Vi anställde två personer efter att ha besökt en rekryteringsmässa i Finland. Vi har även hittat en hel del personal från bland annat Portugal, Italien och Grekland via Eures, säger Henrik Olsén.

Men trots framgångarna med att locka personal till Ö-vik öppnade Clavister en utvecklingsavdelning i Umeå i november. Syftet är att kunna säkra lokal kompetens men även underlätta rekryteringen generellt. I dag finns omkring 20 anställda.

Bakgrunden är att några ingenjörer på Ö-vikskontoret tröttnade på att pendla till och från hemorten Umeå.

– Vi ser också ser också fördelar med att kunna fånga upp personer från universitetet och erbjuda en större arbetsmarknad för medföljande, säger Henrik Olsén.

Viss utveckling sker också i Stockholm efter att i år ha köpt ett mindre teknikbolag, Phenix ID.

– Det finns en risk att vi blir splittrade, men hittills har det fungerat bra, säger Maria Edblad-Jansson.

Desto värre har de problem som uppstått med flera anställdas arbetstillstånd varit.

Just nu är en man utvisningshotad på grund av en formalitet vid anställningen, trots att han alltså arbetar hos Clavister.

– Jag förstår inte hur myndigheterna resonerar. Sverige känns inte rättssäkert, säger Maria Edblad-Jansson uppgivet.

 

Fakta Clavister

Bolaget startade i Örnsköldsvik 1997. Sedan 2001 är affärsidén försäljning och drift av egenutvecklade säkerhetslösningar för nätverk. Bland kunderna finns Nokia Networks och Canon IT Solutions. På huvudkontoret och utvecklingsavdelningen i Örnsköldsvik arbetar 83 personer. Kontor finns även i Umeå (17 personer), Stockholm (15 personer) och Kina (31 personer). Sedan 2014 är Clavisters aktie noterad på Nasdaq Stockholms First North-lista. Största ägare är Avanza, Nordnet och Swedbank. 

Olof Axelsson

Publicerad: 29 september 2016 Kl.09:07

Dela denna sida på Facebook. Dela denna sida på Twitter.

Copyright © 2017
MediaInvest, Terminalvägen 12, 861 36 Timrå, 060-57 21 50
Journalisthuset, Thulegatan 6, 852 34 Sundsvall, 060-15 27 20
Umeåguiden, Hovrättsgatan 7, 903 25 Umeå, 090-10 00 88
En produktion av WEB is IT | Webbhotell | Hemsidor | Domäner