Till Bättre affärers startsida
Välj din ort
Sundsvall
Härnösand
Timrå
Ånge
Umeå
Jämtland
Härjedalen
Start NyheterExperternaKrönikorNyhetsbrevTidningenKontakt

Strunta i trenderna när
du inreder ditt kontor


Trendigt? Det viktigaste när du inreder kontoret är att det återspeglar vad företaget står för.

Vill du inreda eller bygga om ditt kontor? Funderar du på hur du ska gå tillväga?
Inredningsprofilen Mija Kinning tycker att du kan strunta i trenderna och i stället skapa en miljö som återger vad företaget står för.

Att ge sig på att designa, bygga om och inreda sitt nya eller redan befintliga kontor kan vara en utmaning. Många gånger stannar arbetet innan det ens har blivit färdigt eller så blir resultatet långt ifrån vad man tänkt sig.

Mija Kinning är en välkänd inredningsprofil som bland annat jobbat med TV4:s ”Bygglov” i flera år. Nu satsar hon på eget företag och reser land och rike runt med sin webbsända programserie ”Det knackar”.

Resor inspirerar

Bättre affärer tog en pratstund med henne för att få tipsen till de bästa sätten att nå resultat när du väl bestämt dig för att inreda eller bygga om ditt kontor. 

– Jag inspireras av alla möten med människor som jag faktiskt får. Jag hämtar även inspiration från mina resor som jag gör. För mig finns inspiration konstant.

För Mija Kinning finns det dock inga trender som är viktiga och ska följas, utan det mesta handlar om möten med människor.

– Sen ser jag en liten grej på någonting, exempelvis en liten detalj. Det blir sedan någonting helt annat i kombinationer med annat. Det kan vara en logga eller liknande och för mig finns då inspiration överallt, berättar hon. 

Så fixar du ditt drömkontor - Mijas bästa tips

Ignorera trender och fundera inte på vad som är inne! Inspiration till inredning finns överallt men framför allt i människor runt omkring dig och i dig själv.

Vad ska rummet användas till? Vilka ska vistas och arbeta på kontoret samt vad har de för behov? Gör en vettig arbets-kalkyl och påbörja inte projektet innan du vet vad tanken och målet är.

Tänk på ergonomin, på ljudet och att du jobbar långsiktigt med hög kvalitet på arbetsbord och stolar. Det ska gärna vara höj- och sänkbara bord och kolla att du har bra ventilation.

Arbeta med dagsljus om det finns. Annars måste man skapa dagsljus på platsen. Titta på ytorna och hur ljuset kommer in. 

Kontoret visar och återger vad företaget står för. Det ska finnas tydliga signaler så att en besökare får en bild av vilka ni är och vilka värden ni står för.

Börja inte överallt. Slutför innan du går vidare i ditt inredningsprojekt. Det är det klassiska misstaget. Sätt en deadline.

Andreas Lindegren
andreas(a)battreaffarer.nu

Publicerad: 30 april 2013 Kl.08:26    Uppdaterad: 30 april 2013 Kl.10:01

Dela denna sida på Facebook. Dela denna sida på Twitter.

Copyright © 2017
MediaInvest, Terminalvägen 12, 861 36 Timrå, 060-57 21 50
Journalisthuset, Thulegatan 6, 852 34 Sundsvall, 060-15 27 20
Umeåguiden, Hovrättsgatan 7, 903 25 Umeå, 090-10 00 88
En produktion av WEB is IT | Webbhotell | Hemsidor | Domäner