Till Bättre affärers startsida
Välj din ort
Sundsvall
Härnösand
Timrå
Ånge
Umeå
Jämtland
Härjedalen
Start NyheterExperternaKrönikorNyhetsbrevTidningenKontakt

Giffarna näst sist i allsvenskan


Foto: Canstock

Gif Sundsvall omsatte drygt 50 mkr förra året vilket placerade klubben på 13:e plats i den ekonomiska Allsvenskan. När det gäller eget kapital är dock klubben på nedflyttningsplats.

Läs mer »

Nya regler för fåmansföretag


Foto: Canstock

Regeringen mildrar förslaget om 3:12-reglerna som styr beskattningen av fåmansföretag. De nya reglerna ska fortfarande ge ökade skatteintäkter, men mindre än vad utredningen föreslog.

Läs mer »

”Vi blir mycket bättre tillsammans”


– Vi försöker vara öppna och hjälpa varandra. Har jag möte med en ny samarbetspartner eller kund får de andra på kontoret gärna vara med också, säger Petra Berggren, fotograf.
Foto: Anna Thors

Farväl ensliga hemmakontor. Hej kreativa gemenskap. Möt småföretagarna som huserar i Sundsvalls sekelgamla spårvagnshallar.

Läs mer »

Full koll på lådorna


Anna-Lena Engman är en av företagets trafikledare.
Foto: Olof Axelsson

2015 valde Göran Wenner att inte skriva på ett nytt franchiseavtal med Jetpak och skapade i stället ett helt eget varumärke: Riksbud. Nu expanderar det Midlandabaserade bolaget och ruvar samtidigt vidare på sitt guldägg: en app som håller koll på utkörningen av matlådor – till att börja med i Sundsvall.

Läs mer »

I sommar öppnar de
en liten krog till


Foto: Berättat för Oscar Eriksson

För krögarna Annika Höglund Svensson och Agneta Hedman är kontakten med gästerna det allra viktigaste. På En liten krog ska alla känna sig välkomna och här samlas både matentusiaster, bokklubbar och barnfamiljer. I sommar öppnar de En lite sjökrog.

Läs mer »

Livet efter Brexit


Foto: Olof Axelsson

Hämmande tullar eller business almost as usual? När Magnus Almén och Björn Axelsson från brittiska ambassaden besökte Sundsvall tonade de ner de negativa konsekvenserna av Brexit:
– Den stora marknaden kvarstår.

Läs mer »

Tar hantverk till högre höjder


Foto: Oscar Eriksson

Torbjörn Winther lämnade ingenjörsjobbet i North Carolina för att ta över familjeföretaget i Örnsköldsvik. Nu flyttas basen till "plåtstaden" Sundsvall.
– Jag vill föra in high tech i branschen, säger han.

Läs mer »

Matmissionär med författardrömmar


Foto: Therése Ny

Elin Bergström brinner för schysst matproduktion och älskar att skriva. Nu laddar hon för vårbruket men har lärt sig att inte bara kötta på

Läs mer »

Skräddarsytt stöd till skogliga startups


Foto: Canstock

Västernorrland befäster sin ställning inom skog och IT. I samarbete med SCA och IBM gör inkubatorn Bizmaker en riktad satsning mot startups inom skogsindustrin.

Läs mer »

Guldig gala med fokus på företagare


Foto: Marie Zetterlund

Christian Blomberg kammade hem titeln Årets företagare på Guldstegen i Timrå. ”Var alltid vara öppen för nya samarbeten”, sa den stolte vårdentreprenören.

Läs mer »

7 000 kvm meter träning


Förutom en träningsmaskiner,
kampsportsmatta
och testutrustning finns
en 40 meters sprintbana.
Foto: Andreas Lindegren

Det som tidigare var ett jättelikt lager har nu blivit till ett jättelikt prestationscenter. I Martin 6 Serveras gamla lagerlokaler öppnade nyligen Umeå Performance Center.

Läs mer »

Timrå tar täten i luften


Platschefen Erik Bäckman förklarar hur fjärrövervakningen, där kameror och skärmar ersätter det vanliga flygtornet, fungerar.
Foto: Oscar Eriksson

Snart fjärrstyrs även flygtrafiken i Linköping från Midlanda. Och fler flygplatser kan följa. I mitten av februari invigdes den utbyggda kontrollcentralen av infrastrukturminister Anna Johansson.

Läs mer »

Bygger rum för rom


Foto: Oscar Eriksson

Petronella Bylund har en rastlös entreprenörshjärna. Nu blir hon världens nordligaste romtillverkare i Vivstavarv.

Läs mer »

Håller rören rena


Carina och Nicke Jonasson driver Recond Concept. – Vi säljer teknik, kemikalier och know how. Nu tecknar vi samarbetsavtal med Preem och Ragnsells, säger Nicke Jonasson.
Foto: Oscar Eriksson

Det är som med våra blodkärl: avlagringar skapar problem. Familjeägda Recond Concept rengör process- och energianläggningar över hela världen. Nu har Ångeföretaget flyttat in i före detta postterminalen.

Läs mer »

Ikea-hyvleri i Kramfors satsar på färg


Foto: Oscar Eriksson

Varje år tillverkar Träteam i Kramfors hundratusentals hyllor för Ikea. Nu vill familjeföretaget bredda sig.
– Vi bygger ut vårt måleri för att kunna ta in fler typer av jobb, säger Jimmy Söderström, vd och delägare.

Läs mer »

ABC för skogsägare


Foto: Canstock

Var aktiv, ha is i magen och våga vara otrogen. Det är tre råd till nya skogsägare.
– Och se till att njuta. Inget slår känslan av att äga marken med bästa svampstället, säger Mikael Edman, skogsförvaltare på Skogssällskapet i Härnösand.

Läs mer »

Det här är ingen enmansshow


– Måste man dela livet i jobb och fritid – handlar det inte om att göra det som ger en energi? Just nu är det jobbet, funderar Ingela Ekebro.
Foto: Kerstin Stickler

Hon skulle aldrig bli chef. Idag leder hon den största industrisatsningen i Medelpad sedan andra världskriget och har roligare än någonsin.
– De som jobbar med mig ska växa och bli ännu duktigare, säger Helios-chefen Ingela Ekebro.

Läs mer »

Bärande affärsidé
med skogen som källa


Affärsmöjligheten finns framför ögonen på oss. Maria Eriksson driver företaget Bärande produkter som tar fram ätbara livsmedel från de norrländska skogarna.

Maria Eriksson i Vännäs såg affärsmöjligheterna i skogens skafferi och alla de växter och bär som inte tas tillvara. Bär, svamp, lavar, älgört, kirskål, kvanne och nässlor blir till bärande produkter och efterfrågan ökar stadigt.

Läs mer »

”Det har varit roligt att ge tillbaka till de som brinner för idrott”


Johan Åsberg står bakom
Umeå Performance Center
som öppnade i mars.
Foto: Andreas Lindegren

Han grundade T3 och Udominate. Med sin nya satsning test- och träningsanläggningen Umeå Performance Center vill Johan Åsberg skapa bättre förutsättningar för idrottsaktiva i Umeå.

Läs mer »

Friskvårdsförmåner – vilka skatteregler gäller?


Foto: Canstock

Vilka friskvårdsförmåner är skatte- och avgiftsfria? Bättre affärer har pratat med Yngve Gripple, Skatteverkets expert inom området.

Läs mer »

Fastighetsdoldisen kliver fram


Peter Gotthardsson beskriver sitt arbete som en stor intellektuell utmaning. - Både fastighets- och värdepappersmarknaden handlar ytterst om makroekonomi. Det gäller att se varåt det bär långsiktigt samtidigt som det händer mycket dagligen.
Foto: Kerstin Stickler

Precis innan finanskrisen 2008 var skatte- och affärsjuristen Peter Gotthardsson med och sydde ihop en miljardaffär åt en kund. I dag är han ordförande för fastighetsbolaget Lilium. I en intervju med Bättre Affärer varnar han för uppblåsta fastighetsvärden, berättar varför han sitter lugnt i båten och ger sin syn på den tänkta skyskrapan vid torget.

Läs mer »

Hälsoföretagare låter magkänslan styra


Annika Danielsson ocn Ronya Helander erbjuder ett brett utbud inom hälsa.
Foto: Per Helander

De gjorde ingen marknadsundersökning och ingen omvärldsanalys. Istället satte sig Ronya Helander och Annika Danielsson på yogamattan, lyssnade inåt och gick på magkänslan. Resultatet är det nya konceptet House of Health by Yogastudion i Sundsvall.

Läs mer »

Rastlös inspiratör står stadigt i backen


Foto: Kerstin Stickler

För Daniel ”Durra” Urander finns två årstider: golf och slalom. Nu får sportentreprenören morgonpigga toppchefer att byta kostymen mot skidbyxorna.

Läs mer »

Kuvöstäcken får extra kraft i inkubatorn


Anders Magnusson och systern Eva Magnusson har utvecklat en lång rad produkter kopplade till transport av skadade och sjuka. Nu ligger fokus på ett värmetäcke för kuvöser. – Målet är att sälja täcken för 20 miljoner kronor inom fem år, säger syskonen.
Foto: Oscar Eriksson

Ångebaserade syskonen Anders Magnusson och Eva Magnusson tänker erövra exportmarknaden med sina värmetäcken för transportkuvöser. Och satsningen sker inifrån en alldeles egen kuvös – inkubatorn Bizmaker.

Läs mer »

Nytt samarbete ska lyfta klimatet i Västra


Näringslivschef Tommy Eriksson ser positivt på ökat samarbete mellan företagarföreningarna. Annelie Norrbom, vd för Flooré, är en av de drivande.

Det går trögt att förbättra företagsklimatet i Ånge. Därför bildar företagarföreningarna nu ett gemensamt bolag.
– Det blir färre styrelsemöten och mer verkstad, säger en av initiativtagarna Annelie Norrbom, vd på golvvärmetillverkaren Flooré.

Läs mer »

Fler nyheter

Nästa 25 »
Copyright © 2017
MediaInvest, Terminalvägen 12, 861 36 Timrå, 060-57 21 50
Journalisthuset, Thulegatan 6, 852 34 Sundsvall, 060-15 27 20
Umeåguiden, Hovrättsgatan 7, 903 25 Umeå, 090-10 00 88
En produktion av WEB is IT | Webbhotell | Hemsidor | Domäner